KAKO PREŽIVETI MUNDIJAL BEZ ŠOPINGA?

14:46 Blaženka Vesić 8 Comments

Svake godine kad se održava Svetsko prvenstvo u fudbalu imam dojam da počinje i takmičenje u muškom šovinizmu, a posebno mogu da me izbace iz takta saveti ženama kako da se ponašaju za vreme Mundijala. Razumem ja da je Mundijal važan za predstavnike muškog roda ali ne razumem zašto to zahteva uvođenje vanrednog stanja. Ženama se pored "duhovitih" saveta" kako da se ne ponašaju za vreme prvenstva,nude i saveti  kako da kvalitetno provedu svoje vreme. To vreme uglavnom podrazumeva savete o odlasku u šoping,druženje sa prijateljicama, posvećivanje vremena sebi....blablablaSvetsko prvenstvo u fudbalu 2014. godine održava se ove godine u Brazilu.Što znači praktično da su žene ove godine zakinute za šoping, jer će više od polovine utakmica biti u terminima posle 21h. Osim ako nemaju neki šoping centar koji radi 24h dnevno. Tuga jedna! Inače,ženama je to jedina preokupacija u životu! Kako da jok!

Kako preživeti Svetsko prvensto u fudbalu bez šopinga?


1.Živite kao i svaki drugi dan. Saveti o  kupovanju novih krpica su potpuno nerazumni,posebno kada živite u Srbiji. Ako imate u vidu da Svetsko prvenstvo u fudbalu traje minimum 15 dana, jasno vam je da vam je za ovakvu šoping avanturu potrebna prilična ušteđevina, sve i da planirate da kupujete kuhinjske krpe kod Kineza. Bolje da posle Mundijala odete na pristojno letovanje!

2.Nemojte da se viđate sa prijateljicama na trač partijama ni tada, ako to niste radile ni do sada. Tračarenje nije zdravo ako je negativno i ne treba vam vanredna doza negativizma.Naravno,ukoliko to i inače radite nastavite sa svojim životnim aktivnostima uobičajeno i uključite u njih što više smeha!


 3. Mundijal ne menja ništa i ne menjajte ništa zbog njega. Prosečan alfa mužjak ionako posle posla provodi vreme ispred televizora gledajući utakmice jer danas postoji ono što se zove kablovska televizija i milion sportskih kanala. Sasvim je svejedno da li je na njemu utakmica Svetkog prvenstva u kojoj igra Engleska protiv Italije, ili humanitarna utakmica Robija Vilijamsa u kojoj Engleska igra protiv Ostatka sveta. Muškarcima je to fudbal, a vama je i jedno i drugo svetsko prvenstvo! Utakmice su uglavnom u večernjim časovima tako da tokom dana nećete biti zapostavljene ništa više ni manje nego inače, od strane svojih partnera.

4. Izbegavajte savete tipa posvetite se sebi. Totalno su debilni! Vremena za sebe treba da imate svaki dan. Sačuvaj Bože ako depilirate noge,čupate obrve i kupate se samo  kada je Svetsko prvenstvo u fudbalu.

  via GIPHY
5. Pročitajte neku knjigu. Naučno-fantastičnu! Čisto da razbijete one predrasude da žene gledaju samo njanjave televizijske serije.
  Totalno mi je muka od saveta ženama kako da se ponašaju za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu.Kao da mi treba uputstvo za upotrebu same sebe! Na kraju krajeva ni na laku za nokte ne piše kako muškarac treba da se ponaša dok se ženi ne osuši lak na noktima.

   Muka mi je da me stavljaju u kalupe neke izmišljene žene bez mozga, odakle bre ljudima takvi stereotipi? Televizor inače ne gledam, na spavanje idem u pristojno vreme i  nemam nameru da tumaram noću da zapitkujem okolo šta je ofsajd ili out, nemam nameru da bilo kome prinosim pivo i grickalice-ako ume bez mene da gleda i pritiska dugmiće na daljisnkom, ume bez mene i da o'ladi pivo! A pare podjednako dobro mogu da potrošim u kladionici kao i oni što su opsednuti fudbalom i eksperti za klađenje. Evo tipujem da će da utakmica između Brazila i Hrvatske proći nerešeno i da će konačnu pobedu na Mundijalu da odnese Engleska.

   Majke mi! Videla sam u pasulju ,onomad kad sam heklala.

  8 коментара:

  1. Хахаха..како си добро описала ово. И у праву си сто посто. Као да смо малоумне и не знамо шта и када треба да радимо...
   Испаде да ми за себе имамо времена само када је Светско првенство у фудбалу...и да, не гледам фудбал, појма немам шта се тамо догађа а искрено, немам ни намеру да учим...баш ме брига за фудбал...
   Своје време испуњавам како ја хоћу, било фудбала или не на ТВ-у...

   ОдговориИзбриши
   Одговори
   1. Ma ispada ko da mi je moj muž jedina preokupacija u životu,pa kad on ima pametnija posla ja sam slobodna da se bavim sobom,poslom,decom...

    Избриши
  2. I treba da ti bude jedina prokupacija!
   Ko bi drugi mogao da ti bude prokupacija?!
   Eh... žene...

   ОдговориИзбриши
   Одговори
   1. Ja,sama sebi...Deca...I ja...I deca...Ima i njega tu negde!

    Избриши
  3. Nemam muža... Šta ću ja, jadna?! :-)

   ОдговориИзбриши
   Одговори
   1. Pravac kladionica! Parove sam ti dala. Tamo ti je rasadnik testosterona. Garant ćeš da nađeš nekog. A možda i dobiješ neku kintu. Na kladionici,razume se!

    Избриши
   2. Hhahahaha... Ulepša mi dan!! To još nisam probala, ali ću ozbiljno razmisliti!!

    Избриши
  4. Ne čitam i ne slušam te savete ženama. Uzela sam stvar u svoje ruke :)

   https://blagomogzivota.wordpress.com/2014/06/18/zasto-zene-ne-vole-fudbal/

   Mada, već duže vreme imam novu ljubav - vaterpolo! Goli, u gaćama i mokri! Gde ćeš bolji sportski program! <3

   ОдговориИзбриши