Da li ste znali da možete zaraditi novac popunjavajući online ankete? Provereno jednostavna stvar! A evo i kako. Možete imati bezbroj ko...

KAKO DA ZARADITE NOVAC POPUNJAVAJUĆI ONLINE ANKETE?

12:48 Blaženka Vesić 58 Comments

Da li ste znali da možete zaraditi novac popunjavajući online ankete? Provereno jednostavna stvar! A evo i kako.

Možete imati bezbroj koristi od celodnevnog gladanja u ekran vašeg telefona ili računara , ili izdangubiti ceo dan. Zavisi od vas i vaših sklonosti. 

Ankete su prosta i jednostavna metoda zarade na internetu koju može raditi baš svako uz malo truda. I zato želim da podelim svoje iskustvo o tome.

Internet vas može napraviti čudakom koji živi neki virtuleni život, a može vas i obogatiti znanjem pa i novcem. Već sam pisala o Upworku kao načinu zarade na internetu, bacajući svetlo samo na pisanje, iako tamo ima i drugih poslova koji nude mogućnost zarade, poput pretraživanja interneta  ili prikupljanja podataka.

Drugi način da korisno upotrebite internet i zaradite jeste popunjavanje online anketa.


online ankete


Ovde ću odmah da vam kažem da to nije posao od kojeg  možete da živite, a još manje da se obogatite. Ako ste to očekivali, ne morate čitati dalje (osim ako nemate neku takvu  magičnu formulu koja omogućava da zaradite 2000$ dnevno, a da pritom nije neka prevara, da je podelite samnom).

Ovo vam može biti koristan  hobi.

E kad smo to razbistrili, da krenemo dalje.

Kako i gde popunjavati online ankete?


Da biste zaradili  novac ili vaučere na ovaj način, potrebno je da se učlanite na određene panele za istraživanje.  UČLANJENJE JE BESPLATNO.

Tom prilikom će vam biti postavljena pitanja vam se možda neće dopasti. Ne znam šta vam je sad palo na pamet, ali ću recimo navesti pitanja o visini vašeg ličnog prihoda ili prihoda domaćinstva, kao i to da li imate kola, koja, o vašem načinu stanovanja i blabla. Mnogo informacija koje zadiru u vaše lične navike. No, iste  podatke, pa još sve sa slikom ostavljate po društvenim mrežama, pa vam ništa ne fali. Ozbiljni online paneli garantuju vam sigurnost i zaštitu podataka.

Ukoliko ste paranoik, možete odustati ovde.

 Ukoliko ste svesni da su za bilo kakvo istraživanje potrebni podaci , jer jedno bez drugog ne ide, onda nastavite dalje sa čitanjem da vas upoznam sa nekim panelima na kojima to možete raditi. 

Najbolji paneli za online ankete na koje se možete registrovati ODMAH


NAPOMENA: Klik na ovaj crveni naziv panela vodi vas odmah do mesta dešavanja gde možete i da se registrujete.

"Ja znam" ankete


Ja znam ankete su ankete koje lično najviše volim. Naravno zato što sam od njih pobrala najviše anketa i srazmerno tome i najviše nagrada. Sajt izgleda malo jeftino i bezveze, ali radi. Oni su mi na neki  način poslužili kao dokaz da ovakve stvari  nisu prevara.

1 poen je jednak vrednosti 1 dinara.

Poene koje sakupite popunjavanjem anketa možete iskoristiti uzimanjem vaučera u vrednosti od 1000 dinara, ili zatražiti isplatu na vaš tekući račun kada sakupite 2000 dinara. Znači, za nagradu, potrebno je da sakupite 1000 ili 2000 poena.  Ja preferiram da obradujem sebe vaučerom za kupovinu knjiga u "Delfi" knjižarama, kozmetike u "DM-u" . U ponudi imate još i dopune za telefon, vaučer za "Lilly", "Maxi"...

Isplata novca na račun isto besprekorno funkcioniše. Sve je korektno i kako treba. Same pohvale imam za njih. 

Možete se registrovati klikom OVDE

Screenshot kao dokaz da ima nagrada i da nije prevara:

Ja znam screenshot

Marketagent online panel


Marketagent je još jedan panel za zaradu od anketa, koji je provereno dobar i sa kojeg se dolazi do novca kako je obećano i bez neke preterane komplikacije.  Možete se učlaniti  na njega klikom na OVAJ baner ispod.






Ovde vam 100 poena vredi 1 euro. ( 1000 poena 10 eura) 


Sama registracija donosi vam 150 poena. 

Ovde ne postoji opcija zamene za vaučere ili nagrade, već možete povući novac ili donirati u dobrotvorne svrhe. Između ostalog, novac se  može povući Paypal.  Otvaranje Paypala je jednostavno, treba vam samo email adresa. Sa Paypala povlačite lako novac na svoj tekući račun ili VISA karticu. 

Dokaz da ovo nije prevara:

Prvo se proveri stanje poena i zatraži razmena.




Onda u roku od 24 sata uglavnom dobijete na mail obaveštenje da su sredstva uplaćena.




I onda ista imate na svom Paypal računu za 24 sata (nekad manje - nekad više). Povučete ih na račun ili visa karticu i trošite.


Sve teče glatko i zaista i za njih imam samo reči hvale. Još jednom, možete se regirstovati OVDE

Talk online panel



Talk panel  funkcioniše po sistemu bodovanja - za svaku anketu koju završite dobijate određeni broj bodova. Bodove kasnije možete da zamenite za vaučere za kupovinu u "Delfi" ili "Laguna" knjižarama, za 6-7 brojeva omiljanog magazina (recimo "Cosmopolitan") ili da donirate humanitarne svrhe (konkretno, u pitanju je akcija "Bitka za bebe"). Potrebno je sakupiti od 300 - 2800 poena. 

Dobijate 200 poena čim se registrujete. Davanje odgovora na ona "neprijatna" pitanja donosi vam po još 25.

Daedalus online


Daedalus online . I ovde vam 100 poena vredi 1 euro. Sa ovim panelom nemam prijatna iskustva. 1000 poena možete zameniti za novac. Za razliku od Marketagenta, ovde dajete podatke o svom bankovnom računu, JMBG.

Nagrada za učlanjenje je 50 poena. Koju god anketu su mi poslali, nije bila validana, odnosno isteako joj je rok iako sam na link kliknula isti dan kad mi je anketa poslata. Ovaj panel je zato nešto oko čega više i ne trošim energiju. Nikad nisam podigla novac sa njega, a traže i malo previše podataka za isplatu koju ostali paneli sa lakoćom rešavaju. 

GFK Smart Scan aplikacija


ask GFK vam omoguća da unovčite svoje potrošačke navike. Registrujete, skinete aplikaciju koja prikuplja podatke o tome kako trošite novac za robu široke potrošnje. Za to dobijate nagradne poene, a njih možete, kada ih sakupite dovoljno, zameniti za robnu nagradu ( kućni uređaji i oprema za domaćinstvo) 

IPSOS ankete


IPSOS panel nudi vam da pretvorite bodove u vaučere, dopunu za mobilni ili u novac na vašem računu.

Za vaučere je potrebno 1000 bodova (1000 dinara), za dopunu mobilnog može i manje, a za isplatu 2500 bodova. 

I ovde vam, pre isplate na račun, šalju ugovor na kućnu adresu. Usput, IPSOS nudi i drugi vid zaposlenja od kuće, a to možete pogledati u odeljku "Zaposlenje". ( na primer, kao anketar preko telefona, tajni kupac i slično)


Kako dobijate ankete?


Poziv na anketiranje dobijate u vaše email sanduče.

Kao i svako prikupljanje podataka i statistička analiza, i ove se baziraju na izboru slučajnog uzorka

Nije svaka anketa vaša i ne možete ih očekivati svaki dan na svojoj email adresi. Zato ne možete očekivati ni neku enormnu zaradu. Ipak, ovo može biti zanimljiv i koristan hobi.
Primera radi, ja nisam vozač i ako se anketa tiče vožnje, kola ili tako nečeg - ja nisam dobar kandidat za nju i meni je neće ni poslati. Upravo zato pri prijavljivanju na panel dajete neke podatke o sebi,

Na kraju još da napomenem da morate biti pažljivi kada birate ovakve panele. Ima ih sigurno još, ima i stranih sa nekim meni nepoznatim sistemima plaćanja ili sličnim komplikacijama. Ovo su oni koje sam isprobavala. Ali hajde da izdvojim osnovno pravilo:
Birate panele koji plaćaju vas, a ne one kojima vi morate platiti za učešće

Kako ovo zapravo funkcioniše i ko je lud da vas plati za mišljenje?

 
Agencije koje se bave istraživanjem već su dobile novac od klijenata da ga odrade. Lupam, poznati brend odeće možda želi da zna kakvo mišljenje o njemu vlada među određenom kategorijom ljudi.

Deo tog novca koje su agencije dobile da istraže tržište, podeliće sa vama. Ne treba vi da platite njima da biste im rekli koje pivo pijete i koliko puta dnevno pijete jogurt. Oni će za to vrlo rado da nagrade vas. Ne šakom i kapom, ali dovoljno.

Beskorisno sedenje ispred računara neće vam omogućiti ni toliko.

Probajte! Registrujte se, redovno proveravajte mail i zabavite se. 




58 коментара:

  1. Svaka ti čast na studioznosti. Mislim da svako ko te posluša može da zaradi bar za telefonsku dopunu, a ovi bi trebalo koletivno da ti zahvale... šta ja znam kako, jer mislim da će im se danas prijavnice usijati.

    ОдговориИзбриши
  2. I ja kažem da je ovo vrlo studiozno. :) Bravo!!! A koji ti je najdraži i zašto?! Rahela

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa meni je najbolji "Ja znam" jer mi padne najviše njihovih anketa i uvek se uklopim u profil. Ima i situacija kada mi se samo zahvale i dodele 15-20 poena jer se ne uklapam. Od "Ja znam" nestrpljivo očekujem nagradu ovih dana :) Za tebe je sigurno najbolji Marketagent, jer ti vaučeri za trošenje u SRbiji nisu od koristi. Baci pogled, i na druge, nisam obraćala pažnju na Hrvatsko područje.

      Избриши
  3. Bravo! Ja prosto obozavam da popunjavam ankete, tako da je ovo kao da si za mene pisala :). Imam vec godinama iskustva sa gfk i evo, javno da ih pohvalim :).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eto, još jedan dokaz da nije u pitanju neka prevara. Nije, doduše, ni neko bogatstvo, ali dobro dođe!

      Избриши
  4. Ja sam ovo anketarenje uvek odbacivala sa nekim prezrenjem, pomalo neopravdano.
    A vaučer za knjižeru ili DM bi mi tako dobro došao. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nego šta. Da vidiš kako mi je jednom super leglo 1000 dindži u Maxiju da pribavim namirnice za jedan događaj! Milina!

      Избриши
  5. Hvala ti na korisnim savetima. Kad imam vremena rešavam trista čuda po netu, pa mi je palo na pamet da bih mogla i da popunjavam neke ankete. Registrovala sam se letos na Maksimetru i potpuno zaboravila na to, a onda je pre neki dan stigao poziv da popunim prvu anketu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eto, bolje to, nego sulude FB kvizove tipa "Gde ćeš na more 2072! " ili "Od koje vrste planktona si nastao".

      Избриши
  6. Odlično. Hvala. Mislim da će mi trebati. Otkazi se bliže..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pu, pu, pu, ne baksuziraj. Da znaš koliko sam puta u životu lupila ovakve gluposti, pa su se ostvarile. Imaš sreće, moji cenjeni ukućani tripuju da sam veštica, pa su ova tri "pu" poništila tvoju misao. I bre, rekoh ti da je ovo hobi-nije posao! Nisi slušala na času!

      Избриши
  7. Hvala ti na ovako iscrpnom izveštaju :) Ja sam do sad koristila samo MindTake, za ove ostale servise nisam ni čula. Sad ću da se registrujem. Ako ti nešto znači da mi ti pošalješ poziv za učlanjenje (ako tako dobijaš dodatne poene), slobodno mi pošalji :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probala sam MindTake, ali se njima ama baš nikad nisam uklopila u profil. Ima nekih kod kojih se mogu dobiti dodatni poeni tako. Meni je lakše da ostavim link, pa sam tamo gde je to moguće uradila tako. Hvala ti :)

      Избриши
  8. Daedalus Online ! Nažalost na ove možete da zaboravite jer su prevaranti! Ustanovio sam iz ličnog iskustva da administrator ili administratori ovog sistema koriste bar 2 načina prevare. Prvi možete da uočite dok popunjavate anketu i kad završite sa glavnom anketom , sledi par formalnih pitanja, npr koliko dece imate, kako vam se svidja anketa i slično. Dešava se da dobijete povratnu informaciju da imaju problem na serveru i da pokušate kasnije. To kasnije nikad ne dodje odnosno sa dobijenog linka dok god je validna anketa dobijate istu poruku, danima. Zamolio sam kolegu da kad dobijemo ponude za istu anketu da pratimo šta se dešava i dok ja dobijam poruku da je problem na serveru, on može da popunjava anketu dok ne dodje u zavrsnu fazu gde se onda i njemu javlja poruka o grešci na serveru! Poeni ne stižu na račun, a ako se žalite ne odgovaraju na prigovore! I kad dobijete poene na račun njihov saldo se menja na niže odnosno poeni se skidaju bez razloga i objašnjenja i bez najave. Ako se žalite sledi ista priča, na žalbe ne odgovaraju! Da sumiram radi se dakle o PREVARANTIMA koji kako mi se čini koriste sistem gomilanja malih vrednosti iz anketa i sa računa korisnika na velikom broju korisnika i u velikom broju zemalja! Kad sve to stavite na jedan račun nisu uopšte male i naivne cifre pljačke u pitanju! Ako se sećate priče kako su sa bankovnih računa prebacivali neke simbolične sume novca na koje korisnici nisu obraćali pažnju na jedan račun, e to vam je ta priča samo malo doradjena!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eto! Sper što set ovo podelili. Na sreću, ja i dalje nemam iskustva sa njima :)Hvala na dopuni!

      Избриши
    2. Slazem se sa Vama. I ja sam vec dugo njihov clan, popunjavam ankete, a imam neki smesni broj bodova.
      Mislim da Vise necu ni biti sa njima.

      Избриши
  9. Koristim Daedalus online već par godina a još nisam skupila dovoljno za isplatu koliko često šalju ankete i koliko obilno nagradjuju...pa iak blizu sam pa ću javiti da li plačaju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Javi da dopunimo listu. Nadam se da ćeš imati pozitivno iskustvo. Možda da probaš da ažuriraš profil?

      Избриши
    2. Анониман11/24/2016

      Ja sam ispunila uslove za isplatu od strane Daedalus-a 9.4.2016. i poslala im zahtev. Dobila sam odgovor (na profilu) da su mi uplatili 13.7.2016, ali do dana danasnjeg uplata nije stigla. Vise puta sam im pisala u vezi sa tim i na engleskom i na srpskom, ali mi nijednom nisu odgovorili. Da li se nekom desilo da mu isplate novac?

      Избриши
  10. Dobar dan svima :)
    Velika pohvala i preporuka za Talk panel. Redovno isplacuju. Dugo vec saradjujemo. Juce sam podigla 1000 dinara.
    Ranije su im umesto novca bili kuponi za Maxi, knjizare, casopise. Trenutno imaju neki problem sa vaucerima, pa uplacuju novac post netom.
    Izuzetno ljubazni i poslovni. Bar je moje iskustvo sa njima takvo.
    Srecno, a ja cu prosiriti malo anketiranje na jos par mesta iz Vaseg odlicnog teksta :)
    U pravu ste, ne moze biti glavni izvor prihoda, ali moze bas obradovati kao dodatni prihod.
    Veliki pozdrav,

    Tanja

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Tanja na podeljenom iskustvu. Odavno nisam proverila stanje tamo, eto mi podsetnika!

      Избриши
  11. Анониман12/16/2016

    iPSOS isplacuje redovno,kao i panel Ja znam

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sa ta dva deveram ! Ostali kao talk online ili market agent nikako nemaju od mene pozitivne bodove ... ovaj drugi mi u pola godine poslao jednu anketu koja je istekla !Ipsosu vjerujem najvise a za ja znam cu da vidim ...

      Избриши
  12. Koliko koristan tekst, bas ono sto mi treba! Treba mi mala pomoc, ne mogu nikako da nadjem gde treba da se registrujem na Ipsos sajtu. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Klikni na crveni link tu u tekstu. Sa leve strane na stranici imaš "Prijava novih članova" (Svi linkovi u tekstu u suštini vode direktno ka sajtovima za ankete). Sve najbolje!

      Избриши
  13. Sta traze od podataka kada se preuzima vaucer?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da potvrdiš ime, prezime i adresu. I da izabereš nagradu koju hoćeš.

      Избриши
  14. Aha, a da li zovu nesto i proveravaju, posto moj deda npr koristi moj broj i ko bi zvali njega javio bih se ja? Hvala!

    ОдговориИзбриши
  15. Ne. Samo im treba adresa na koju da pošalju.

    ОдговориИзбриши
  16. Jos samo jedno pitanje, koliko su obicno placenje ankete tj sa koliko bodova i je l treba puno vremena da zaradite 1000 din naprimer? Hvala unapred!

    ОдговориИзбриши
  17. Zavisi od portala i od tvog profila, koliko im uopšte odgovaraš za neku anketu. Najbrže mi ide na "Ja znam" na 6 meseci. Na jednom imam, ne znam koliko mi je trebalo da skupim, mogla bih da podignem novac (nemaju vaučer). Na nekima mi je trebalo 2 godine da sakupim poene, pa pošto su mi javili da ističu ako se ne iskoriste do nekog datuma, a nisu imali ništa zanimljivo što mi je trebalo tog momenta, "uplatila" sam u dobrotvorne svrhe. Nema pravila. Zavisi od tvog profila,i od potreba klijenata. Nije neka zarada. Hobi.

    ОдговориИзбриши
  18. Cuo sam da te ankete ne isplacuju kako treba, tj kad dodjes do minimalnog iznosa za uplatu oni ne posalju nikad anketu ili tipa za godinu dana?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja nisam imala loša iskustva. Tamo gde sam stekla uslove, bila sam isplaćena.

      Избриши
  19. Анониман4/11/2017

    U toku 2016.godine popunjavao sam ankete za Orange panel i ask GFK i još jednu agenciju ali čim bi došao do granice za isplatu prestali bi da šalju ankete.Verovatno stalno ubacuju nove paneliste i na taj način imaju besplatno popunavanje anketa.Tako da nisam dobio ni dinar od dvadesetak anketa koje sam popunio.Klasična prevara.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja na ASK gfk imam dovoljno za isplatu, ali čekam da sakupom dva bloka da bih podigla odjednom. I dalje mi šalju ankete... Možda oni i najčešće. Zavisi od ciljne grupe. Ja sam kao žena, domaćica neko ko odlučuje o kupovini pa im moj profil verovatno više odgovara.

      Избриши
  20. Vecina panela radi na isti nacin. cim se dodje do granice za isplatu prestanu da salju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Žao mi je što nisam slikala vaučere koje sam dobila. Sledeći put hoću. "Ipsos" i "Ja znam"su provereni. Na "Talk online" sam prosledila poene tj novac u dobrotvorne svrhe. Mislim da previše očekujete. Ovo nije posao. nema anketa svaki dan. Nekad ih nema mesecima. Nekad i stigne neka, pa ako ne kliknete na vreme,u roku od par dana, ona istekne. Nekad popunite demografske podatke i onda vas otkače jer niste njihova ciljna grupa. Nije prevara. A nije ni posao od kojeg možete da živite.

      Избриши
  21. Анониман11/22/2017

    Ja sam na Daedalus On line sakupio 1600 bodova od marta 2012. do januara 2017. Tada sam podneo zahtev za isplatu i isplatili su me, ali su mi poslali mail u kome su me obavestili da nije moguća uplata na račun u banci ili slanje vaučera već samo uplata na PayPal, nije presudno ni da bude vaš, pa sam ja dao nalog mog druga. Svih 16€ je leglo ubrzo nakon toga. Većina bodova koje sam osvoji je bilo od 15 do 20 jer nisam ispunjavao uslove i anketa se ranije završavala. Zato je i trajalo skoro pet godina...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eto, dobro je da ima i neko "pozitivno" iskustvo. Ja sam počela da ih zaobilazim jer se nikad ne kvalifikujem za anketu. Njima uvek trebaju neki posebni slučjevi!

      Избриши
  22. Hvala Blazenka za ovaj divan i koristan tekst.Ne secam se kako sam naisla Vas blog ali nisam imala vremena da pazljivo citam,mada mi se ime urezalo u pamcenje iako sam u izvesnim godinama.Sada sam bez posla i setila sam se da je kod Vas bilo interesantnih ideja i predloga i da pokusam sa necim od ovoga.Vidim da ste jako ljubazni i predusretljivi pa ako mi zatreba pomoc ,bicu slobodna da Vam pisem.Jos jednom HVALA jer retki su ljudi koji hoce da podele ovakve stvari sa drugima.Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  23. Nisam rekao da sam, pored isplate sa Daedalus On line do sada primio jednu isplatu u novcu sa Ask GFK (na čiji panel sam se prijavio nakon što sam učestvovao u nekoj njihovoj fokus grupi), jedan vaučer za Maxi kao i isplatu u novcu i već dva vaučera za Maxi/Ideu sa portala Ja Znam, a jednom sam bio i član njihove fokus grupe, za šta je takođe sledila novčana nagrada. Tako da definitivno nije u pitanju nikakva prevara, i relativno brzo mogu da se nakupe poeni, osim za Daedalus. Ono što je interesantno u vezi Daedalusa je da sam se prijavio za isplatu sa 1200 poena, ali zbog zavrzlame oko nemogućnosti isplate na račun banke već samo na PayPal račun sve to je potrajalo, oni mi čak dva puta tražili PayPal račun, tako da sam u međuvremenu stigao do 1600 poena a oni su sve to uredno isplatili (a ne 1200 koliko sam imao kad sam poslao zahtev za isplatu). :)

    ОдговориИзбриши
  24. Анониман12/13/2017

    Korisne informacije, mislim da vredi pokusati, javicu kad budem imala prve rezultate, pozdrav

    ОдговориИзбриши
  25. Анониман12/18/2017

    Ja imam pozitivno iskustvo sa MindTake anketama. Vec sam iskoristila vaucer u Laguninoj knjizari. Samo sto ne stizu ankete bas cesto, pa se desi i da mi isteknu bodovi. Sad cekam i da mi isplate i na JaZnam, prijavila sam se za vaucer. Kod njih je lakse jer bodovi ne mogu da isteknu.

    ОдговориИзбриши
  26. Анониман1/30/2018

    Prenecu vam moje iskustvo ask gfk, isplata za 7500 bodova, samo se cekalo oko mesec dana - slanje ugovora, potpisivanje i vracanje ugovora postom. plus robne nagrade tipa majice pivo amstel... i odlicna im je aplikacija panel domacinstvo i tu je dobijena neka robna nagrada posle registracije
    talk online - 2x pretplata na casopise, ali redje salju ankete
    ipsos - dve uplate u novcu, kad se nakupi vise od 2000 bodova plus par vaucera za lili i dopune.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Super. Da, nije nešto na šta se možeš osloniti svaki mesec, ali lepo obraduje! Hvala što ste podelili Vaše iskustvo sa anketama!

      Избриши
  27. Na ask gfk nemogu da se prijavim jer sam iz crne gore

    ОдговориИзбриши
  28. Divno sto postoji ovako nesto i sto postojis ti Blazenka. Popunjavam ankete vec neko vreme a posto me je interesovalo sta ima jos a da ne znam, naletim na tvoj blog.
    Pa da i ja dopunim sa mojim iskustvom. GFK i ankete i fokus grupe rade i redovno se isplacuje. Do sad sam dva vaucera dobila od Ipsosa i evo ocekujem treci.
    U medjuvremenu sam se uclanila i u Market agent a sad cu, zahvaljujuci tebi da pokucam i kod :ja znam.
    Hvala ti

    ОдговориИзбриши
  29. Procitala sam tekst od reci do reci. Registrovana sam na svim panelima i ukljucila sam na nekim clanove svog domacinastva. Lepa je zarada i savet svakome je da je ovo najlepsi nacin da se provede vreme za kompjuterom.

    ОдговориИзбриши
  30. Анониман3/26/2019

    Interseuje me da da li je neko imao iskustva sa isplatom kod IPSOS-a? Pre 42 dana sam poslao zahtev za isplatu ali mi jos nista nisu poslali ili odgovorili.Samo na sajtu na mom profilu pise da je zahtev podnet ali da nije obradjen.Koliko se to ceka da obrade zahtev?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nikoli4/12/2019

      Možeš da im pošalješ mejl preko kontakt forme, sa pitanjem u vezi poslatog zahteva sa određenim datumom. Mogu da ti odgovore čak i istog dana, u roku od par sati. Moje lično iskustvo sa njima je veoma pozitivno. Uglavnom nije prevara, potrebno je nekada malo više strpljenja. Nekada bude i brzo. Ako si popunio elektronsku formu sa ličnim podatcima za slanje ugovora možda je došlo negde u pošti do zastoja zbog štrajka. Meni su tako jednom poslali ponovo ugovore. Srećno.

      Избриши
  31. Анониман6/27/2019

    Želim da podelim moje ikustvo sa IPSOS-om .Već više od 4 meseca ne mogu da naplatim svoj novac zaradjen od popunjavanja anketa. svaki put kad im se obratim mailom, dobijam odgovor da isplata počinje od naredne nedlje , ali ta nedelja nikako da dođe. Zato budite veoma obazrivi sa njima.
    Ako mi ikada uplate taj novac na tekući račun obavestiću vas.

    ОдговориИзбриши
  32. Evo i ja da podelim svoje iskustvo. Godinama popunjavam upitnike u Ipsosu, do skoro nisam ni pratila koliko sam sakupila bodova a onda sam shvatila da iste mogu da unovcim. U aprilu sam poslala zahtev za isplatu na racun (za sta sami sebi daju rok od mesec dana) i evo, sada je kraj avgusta a za novac me i dalje razvlace. Naime, prvo se dva meseca nisu javljali, onda su shvatili da se moj ugovor zagubio i kad su ga nasli, obecali su da ce u roku od dve do tri nedelje uplatiti. To je bilo pocetkom jula. Ne znam zasto uopste daju opciju nagrade ako ne planiraju i da ispostuju ljude. Tako da, eto, po mom iskustvu, Ipsos je velika prevara.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isplata novca, osim ako nije paypal kao kod Marketagenta, je toliko zamorna procedura da se ja lično i ne trudim. Uzmem neki vaučer ili dopunu za telefon i tako iskoristim. Kupim vaučerom ono na šta bih svakako potrošila novac, a novac koji sam namenila za tu kupovinu imam na raspolaganju za druge svrhe.

      Избриши
  33. Ipsos vrsi isplatu u roku od otprilike 3 meseca, ali mora da budete uporni i stalno da im saljete mejlove. Ja sam ove godine dva puta primila uplatu u julu I u novembru. Marketagent odmah vrsi isplatu, kao i JTN panel.

    ОдговориИзбриши
  34. Da li je ovo neka prevara?Mogu li da nastradam finansiski ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Napisala kada može da bude prevara, a kada ne i kako da ovo razlikujete. Ja nisam imala loša iskustva.

      Избриши
  35. Анониман7/11/2023

    Preko godine dana skupljam 1000 bodova na JTN panel i čekam preko 45 dana isplatu. Ne uslijedi li ubrzo, brišem svoj profil jer moje vrijeme je predragocijeno da nekom džaba ispunjavam ankete i da me samim time naprave blesavom

    ОдговориИзбриши