Ono što svaki normalan muškarac mora da zna jeste kako da se izbori sa PMS-om svoje žene. PMS iliti  predmenstrualni sindrom je skup emot...

5 OSNOVNIH SIMPTOMA PMS-A i KAKO DA IH PREPOZNATE I IZBEGNETE (saveti za muškarce)

00:46 Blaženka Vesić 13 Comments

Ono što svaki normalan muškarac mora da zna jeste kako da se izbori sa PMS-om svoje žene. PMS iliti  predmenstrualni sindrom je skup emotivnih i fizičkih simptoma koji ženu mogu da izbace iz dnevnog ritma, a njenog muškarca dovedu do ludila! Ako je trudnoća nešto što se smatra drugim stanjem,onda je period pred menstruaciju i hormonski disbalans u organizmu žene definitivno treće stanje!


Upoznavanje sa osnovnim simptomima PMS-a osnovni je korak ka njihovom izbegavanju. 

 5 osnovnih simptoma PMS-a


 Postoji 5 osnovnih simptoma trećeg stanja. Prva tri su fizička,dok su druga dva emotivna:


1. Povremeno Mrzim Sebe (a o ostatku sveta da ne govorimo) - Ovo je najčešći fizički simptom PMS-a kod žena. One su tada nezadovoljne svojim izgledom - naduvena žaba sa ogromnim podočnjacima i spuštenim otečenim kapcima koja ih dočeka kad stanu pred ogledalo nije njihova omiljena osoba za druženje. Čak ni kad se našminka! Ako još ima i bubuljice i masnu kosu, javlja se ozbiljan emotivni problem - žena sa simptomima puberteta u koži odrasle odgovorne osobe treba da brine o svojoj porodici, poslu, sebi... Teško je voleti druge kad ne voliš sebe


Savet  br. 1: Ne očekujte da vas tih dana vaša žena voli!  Ne predlažite joj seks ako ga ne predloži sama.Verovatno će se iznervirati na pola posla! Ponudite joj masažu i ćutanje!

2. Pogledaj Moj Stomak - drugi prilično čest fizički simptom PMS-a je naduven stomak. Često ide u kompletu sa naduvenim nogama, naduvenim živcima.... Ovaj simptom se javlja usred zadržavanja vode u organizmu, posebno kod žena koje su sklone konzumiranju previše slane ili slatke hrane. To ne znači da treba takvu ženu da propustite u redu za čekanje kao trudnicu. Neće vam biti zahvalna jer ženi u PMS sve smeta!


Savet br. 2:  Kupite joj čokoladu! Utiče na loše na stomak, ali dobro na raspoloženje! Umesto propuštanja u redu, dajte joj kompliment "Kako dobro izgledaš!" Samo taj dolazi u obzir i ne pokušavajte da eksperimentišete.

3. Pažljivo Me Slušaj -Ovo je emotivni simptom PMS-a koji se ispoljava kao neodoljiva potreba za zvocanjem oko bilo čega. Žena sa ovim simptomom je u stanju da od muve napravi slona, a od muškarca, magarca.  


Savet br. 3: Ne prepirite se! Ništa što kažete ne može biti ispravno!  Ni kad je po njenom!

4. Pomeri Mi Se ( s očiju, s mesta...nebitno). Emotivni simptom PMS-a koji se ispoljava kao osećaj da je ceo svet pogrešno postavljen u odnosu na svoj centar tj. PMS ženu. Gde god da stanete, sednete legnete-njoj smeta. Žena sa ovim simptomom bi vas najradije pomerila negde gde ćete joj opet smetati -  ali van vidokruga! 
 •     Pomerila bi slučajne prolaznike - baš svi hodaju ulicom kad i ona!
 •     Pomerila bi kola koja prolaze ulicom baš kad ona hoće da je pređe, a pešačke prelaze namestila dijagonalno, zaista je idiotska zamisao da raskrsnicu prelazimo pravougaono! 
Savet br. 4: Jeste li razmišljali da nađete hobi?

5. Plače Mi Se - Žene sa ovim simptomom imaju običaj da puštaju suze, nekad od sreće nekad od tuge, uglavnom bez nekog posebnog razloga.Ili zbog najmanjeg! Svejedno je!

 Savet br. 5: Nabavite zalihe papirnih maramica!


Kako da izbegnete ove simptome? ( i dalje pričamo o muškarcima...)


Najbolji način da izbegnete suočavanje sa ovim simptomima PMS-a svoje partnerke jeste  - izbegavajte svoju bolju polovinu kad joj dođe žuta minuta (dok ne dođe crvena!) sa dobrim izgovorom koji će delovati razumno kada za koji dan postane opet normalna žena

Za izgovor se snađite sami, ne moram sve da vam serviram na gotovo!

Jednom mesečno naoružajte se:

- uljem za masažu
- čokoladom,
- stpljenjem,
- dobrim izgovorima 


 Lično imam sve ove simptome - naduveni kapci,masna kosa, šiške koje nikako neće da se spuste na čelo, stomak ala trudnica, neodoljiva potreba za zvocanjem i prekrajanjem sveta po svojoj meri, a skoro sam otplakala film o Deda Mrazu. 

I još jedan prijateljski savet: Kada me slučajno vidite na ulici i primetite da sam šiške zakačila šnalom, da imam tri tone šminke na sebi i stomak kao trudnica ne prilazite! Pređite na drugu stranu ulice, pravite se zamišljeni ili ludi. Pažljivo, Možda Stradate!

13 коментара:

 1. Ha, ha, ha, ha, ha... ovo ću javno (jasno i glasno) uvek da čitam kad god sam u trećem stanju! ;) Vidim tebi u periodu ovulacije ne manjka kreativnosti! ;) Sve u svemu, savršeno!
  Ognjena

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala Ognjena. Ovo treba nositi na leđima kao uputstvo za upotrebu tokom trećeg stanja.

   Избриши
 2. Hahaha...ček da stigneš do klimaksa?! Tek tada počinje prava žurka!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Jeeee! Žurka! Ne mogu da dočekam ;)))))
   Ja ću sa sobom da izađem na kraj, a kako će oni oko mene da prežive-ne znam. Kad saznam napisaću uputstvo!

   Избриши
 3. Koliko prelepo tačno i korisno, samo još kad bi muški pročitali i ZAPAMTILI!! :)
  Pozdrav šaljem baš sa vrhunca svog ovomesečnog PMSa, danas sam odabrala da se iživljavam ribanjem kupatila i plesom sa usisivačem..možda i odletim..;)

  ОдговориИзбриши
 4. Trenutno u navedenom periodu. Citam i u glavi stikliram sve simptome koje si navela. I da, tih dana jedem puno, ali puuuuuno cokolade!

  ОдговориИзбриши
 5. Znači ovih dana si dobra za izbegavanje! Dobrodošla u klub!

  ОдговориИзбриши
 6. Ala si ubola sa opisima. Pravo Mi u Srz :) Oooodlican tekst. Mislim da mi se polako vracaju ti simptomi. Dosta sam uzivala bez njih. Porodjaj davno bese.

  ОдговориИзбриши
 7. Sjajno Blaženka. Kažu da ima preko 150 simptoma... ali ovi su najalarmantniji po suprotan pol :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Meni je najgori nedostatak fokusa. Poptpuno sam nesposobna tih dana da radim nešto. Sva počnem, a tupkam u mestu. Jes' da ovo ispade zezanje, ali je ozbiljan problem i mislim da ponekad nismo dovoljno ozbiljno shvaćene po povom pitanju.

   Избриши
 8. Predivnan Maestralan Savršen text!
  A pre svega šarmantan! ;)

  ОдговориИзбриши