Često kažemo da se deca rađaju danas sa fakultetom. Mislim, to je baš preterano za nekoga ko je bukvalac kao ja. Smatram štaviše, kao pri...

4 NAČINA DA UTIČETE NA ŽENSKO DETE ROĐENO SA FAKULTETOM

23:22 Blaženka Vesić 0 Comments


Često kažemo da se deca rađaju danas sa fakultetom. Mislim, to je baš preterano za nekoga ko je bukvalac kao ja. Smatram štaviše, kao pripadnik one generacije koja je iskusila život bez mobilnog telefona i računara, da su današnja deca uskraćena za sposobnost pamćenja, a teži se i ka uništavanju njihovog zdravorazumnog rasuđivanja. Mobilni telefoni pamte rođendane, imena i brojeve telefona, njima možete plaćati račune, a ide se čak dotle da pojedini SMS servisi i aplikacije pružaju i kvalitetnije usluge.

   Recimo, 14.02. kada obeležavamo Dan zaljubljenih ili Dan ljubavi i istovremeno  podsećamo sebe da znamo da je tog dana i sv.Trifun (kojeg ne obeležavamo, samo spominjemo - da je živ garant bi štucao!) putem SMS poruka na pojedinim TV kanalima možete dobiti informaciju koliko se volite sa svojim partnerom. Ne znam  jel gluplji praznik ili servis, ali kod tinejdžera i pubertetlija još nije razvijen osećaj za glupost.

Kako  vaspitati i uticati na ćerku rođenu  sa fakultetom?


  Kada dete rođeno sa fakultetom dođe u pubertet, vaše mišljenje i saveti nemaju veliku težinu na njihovoj vagi. Svi su saveti bolji od vaših. Zato treba da pribegnete nekim trikovima.


  1.  Kupite  magazin za devojčice. Zapravo i ne znam da postoji za dečake (Politikin zabavnik???) Znači, "Bravo","Hey","Lili"...Uprkos mojim višegodišnjim naporima da svoju ćerku naučim redu i urednosti, ona ne prihvata ta znanja na način na koji ja želim da ona to prihvati. Ma koliko ja urlala ili lepo pričala da mora da sredi svoje stvari, svoj ormar, ranac, postere i ostale gluposti, to do nje ne dopire. Međutim, kada je u časopisu pročitala savet o tome kako da sredi svoj ranac, od toga da treba da izbaci nepotrebne papire do toga da knjige spakuje u jednu a sveske u drugu pregradu, latila se posla momentalno! Unela je i malo kreativnosti. Pošto njen ranac nema pregrade,stavila je najpre sveske a iza njih knjige.Dakle,vi kao roditelj niste bitni jer ne izlazite u novinama! 
  2. Blogujte! Ako vam je teško da tražite magazine sa relevantnim temama koje se odnose na vaše dete napišite sami nešto. Tinejdžeri vole internet, pokažite im cool stranicu i cool članak i ne govorite da je to vaše maslo. Možda vam se trud na kraju višestruko isplati!
  3. Mobilne aplikacije.Ako vam je ćerka u pubertetu što da je zamarate bilogijom i matematikom i pričama o menstrualnom ciklusu. Postoji instant metoda. Danas postoje aplikacije na telefonu koje prate menstrualni ciklus pripadnica ženskog pola koje nisu dovoljno inteligentene da to rade same. Potrebno je uneti datum poslednje menstruacije i vreme trajanja ciklusa i aplikacija će vam  reći:
  •  kad su vam plodni dani
  • da li da obučete nešto belo na žurku ili ipak "crno pa se ne vidi", ako vam preti "onaj" dan
  •  kada da idete na letovanje, a da se ne kupate u "crvenom" moru

Ako se ciklus poremeti ? Ko tu onda vodi evidenciju?!


   4.Razgovarajte sa svojom ćerkom. Ovo neće imati mnogo uticaja ali jednog dana, kad prođe kritična faza, moći će da kaže da ste se trudili da je posavetujete. Znači,ovo radite čisto da vas ćerka jednog dana ne proglasi ravnodušnim roditeljem.


Growing Up

  A kad prođe pubertet...

 
Tehnologija napreduje, vaše dete raste i trebaće joj i stručniji saveti.Očekujem u skorije vreme da smisle aplikaciju  kojim će se raditi ginekološki pregledi i papa test slanjem fotografije genitalija (sa brazilkom ili nekom drugom fensi frizurom), a sve u cilju borbe protiv raka grlića materice.

Nastavite sa trikovima i u odraslom dobu....


Odraslu ženu koja je, recimo, zapostavila svoje kućne obaveze, možete prevariti tako što ćete joj umesto magazina koji je prerasla podvaliti knjigu o Feng-shui tehnikama sa primerima praktične primene. Žene veruju u te stvari - horoskope, snove, intuiciju, feng shui. Ovo je zapravo idelan način da naterate ženu da generalno sredi kuću. Jer vi kao supružnik,momak,roditelj...niste bitni i vaši savete ne vrede-osim ako ne pišete knjige.  

0 коментара: