Nesvesno pevanje ljudima nije strano i uglavnom se vezuje za pevanje pod tušem i nema baš najpozitivniju konotaciju pritom.Postoji i ono ko...

DA LI I VI NESVESNO PEVATE?

17:53 Blaženka Vesić 2 Comments

Nesvesno pevanje ljudima nije strano i uglavnom se vezuje za pevanje pod tušem i nema baš najpozitivniju konotaciju pritom.Postoji i ono koje je uglavnom izazvano bučnim brujenjem nekih predmeta i koje je manje proučeno, a koje očigledno predstavlja neki okidač za pevanje. Mnogi čak i ne primećuju da pevaju. Da li ste možda među njima?

Danas sam uhvatila sebe kako nesvesno pevam. Po stoti put,dok usisavam. No,ko peva zlo ne misli.Ja to radim povremeno.Pored toga što povremeno naglas psujem. Al' nikad ne psujem nesvesno, samo to nesvesno nekad uradim tamo gde ne treba. I valjda je to dobro i prihvatljivo dok ne počnem da pričam sama sa sobom opširnije.

Moja ćera je, pak, ovu veštinu dovela do savršenstva. Mislim na nesvesno pevanje, dabome! Razumem je, ona je odrasla uz muziku i ples. Ali ne razumem da svako uključivanje nekog kućnog uređaja koji pravi veliku buku (što u mojoj kući podrazumeva uključivanje svega što radi na srtuju) nju natera da peva. Ta frekvencija brujanja u njenom mozgu pokreće impulse koji joj signaliziraju da treba to da radi.

nesvesno pevanje


Uglavnom se pevanje povezuje sa dobrim raspoloženjem. Sasvim je logično da sam onda i ja povezala da je moja ćera odlično raspoložena kad:

- Uključim moj polumikser. Sprava slična mikseru,ali sa jednom mešalicom jer druga ne može više da su ugura u njega. U mojoj kući služi za spremanje kolača i majoneza. I razumem da peva-raduje se kolačima.
- Uključim fen za kosu-ja ili ona,svejedno je. Raduje se novoj frizuri? Ok,neka bude!
- Uključim TA peć. Koja, usput rečeno, zvuči ladno kao traktor i to neki pokvareni i ja mislim da ceo komšiluk zna kad ja grejem svoje dupe. Ona je zapravo toliko bučna da čak i ja imam potrebu da zapevam, sve mi se čini prijatnije je za uši, a i da nije- od te buke niko ne čuje moje pevanje. Valjda...?!
- Kad se tušira. Ovo je već proučeno i dijagnostifikaovano kao čest slučaj, prilično često prikazivan i u filmovima. Tuširanje svakako prija i shvatam da može pokrenuti osećaj zadovoljstva i želju za pevanjem, posebno jer to u kupatilu odjekuje na drugačiji način. Lično mislim da je to zato što tuš sa onim crevom podseća na mikrofon sa kablom. A tu je i onaj osećaj "Singing in the rain". A i prosečna srpska pevaljka je uglavnom gola! I ne zna da peva!

 - Kad uključim usisivač. E ovo mi je već misterija! Ok,i usisivač se čuje mnogo jače nego što usisava, ponekad i ja zapevam, ali ne znači da uživam u tom poslu! Prvo sam mislila da se moja ćera raduje što čistim kuću,ali zašto ne peva kad brišem prašinu ili perem sudove?I sad razmišljam:

Da li se ovo dešava još nekom? Brinem,kod nas je postalo redovna pojava.

Da li nam treba psihijatar?

Da li treba da nabavim neki bučniji šporet i  mašinu za sudove koja bruji, možda čak i nekog robota za kućne poslove, sednem i pevam ko čovek?

Da li treba da  pomognem mojoj ćerki da sastavi repertoar i organizujem koncert?

Da li mi možda treba sponzor?

Ma ne,ne za  pevanje! Nego da kupim nov mikser,usisivač i slične kućne uređaje!

2 коментара:

  1. Ma ne samo da pevam... ja i pričam sam sa sobom.
    I to sve češće.
    Deca... stalno pevaju... s tim što mi repertoar starije ćerke pomera džigericu ali sin i mlađa ćerka su prihvatili naš repertoar i to je OK. Mada... i oni nekada dosade.

    ОдговориИзбриши
  2. Dobro je znati da nismo usamljeni po tom pitanju. Ja ne pričam još sama sa sobom. Otvoriti blog bilo mi je prihvatljivije rešenje. Ako mi je muž u blizini onda zvocam. Tu kao kroz razgovor navedem i ono što hoću i ono što neću.

    ОдговориИзбриши