Horoskopi se dele na godišnje,mesečne,dnevne,ljubavne,uporedne,natalne,kineske…i ko zna kako još. Kad sve to saberete i oduzmete morate b...

ŠTA DONOSI OVCA U MAJMUNU I ŠTA VAŠ HOROSKOP GOVORI O VAMA?

10:21 Blaženka Vesić 4 Comments

Horoskopi se dele na godišnje,mesečne,dnevne,ljubavne,uporedne,natalne,kineske…i ko zna kako još. Kad sve to saberete i oduzmete morate biti stvarno dobro astrološki edukovani da znate šta vaš horoskop govori o vama. Ipak, ne znam ženu koja vas neće na prvu loptu upitati šta ste u horoskopu. Ok, ima i onih koje se malko femkaju, pa se kao zaintersuju za vaš rođendan, ne bi li saznale koji ste horoskpski znak i nalepile vam neke etikete samo njima poznate, i tako stvorile o vama možda potpuno pogrešnu sliku. Ili pravu. Zavisi od astrološke potkovanosti.

šta horoskop govori o vama


Donekle verujem da postoje izvesne karakteristike koje poseduju određeni zodijački znaci. Gledano kroz moju prizmu predrasuda, vaš horoskoski znak o vama govori sledeće:

- Ovnovi su narcisoidni
                  
-  Bikovi su zlopamtila

 - Blizanci su lažovi

- Rakovi  -lenčuge

- Lavovi -prepuni sebe

- Device  -alapače

- Vage - ljubomorne

- Škorpije - napadne

- Strelčevi - stipse

- Jarčevi - bezosećajni

- Vodolije - neodgovorne

- Ribe - hipohondri

Ima valjda i onih lepih osobina, ali njih nekako vezujem za ljude, a ne za ove izmišljene životinjke.

Karakter, ipak, ljudima ocenjujem iz očiju. Ono, na prvu loptu! Kažu da su one ogledalo duše. I zato uvek ljude gledam u oči. Posle očiju mi pažnju privlače fizičke mane i drugi nedostaci (ili viškovi) - ostaci hrane među krivim zubima, dlakavi mladeži, ćelava glava, nepočupani brkovi…zavisi ko čime raspolaže. Rogovi i repovi ne vire nikome. A istina je da u svakome od nas čuči po neka životinja…pitoma ili zver.Ovo su valjda provalili Kinezi jer se njihov horoskop svodi na isključivo na životinjske likove. U tom horoskopu ja sam ovca. I ova činjenica me prilično često zaprepastila u stvarnom životu.

Često se zapitam koliko smo u stvari to što se predstavljamo da jesmo, koliko smo nešto iz našeg horoskopa, koliko smo nešto iz zološkog vrta ili nekog marčnijeg mesta. Neko ume da proceni karakter. Ja valjda ne umem dobro da procenjujem ni ljude ni zvezde!


Ovca (ona kineska)  u meni je prilično prevrtljiva životinja čiji krakter ide od totalne tuposti i bezosećajnosti za neke ljude i stvari, do sažaljenja i naivnosti kao druge krajnosti.


 - Tako sam  uhvatila sebe u bezosećajnosti kada sam za čoveka, kojeg sam jednog jutra videla kako se klati na nogama i drži za posekotinu ili ogrebotinu na glavi, zaključila da je pijana stoka i da na tren nisam pomislila da mu se slošilo jer možda doživeo neki šlog, infarkt ili nešto slično.
- Prethodni primer je posledica moje naivnosti koja se jednom ispoljila tako što sam prišla ženi koja se onesvestila na ulici. Onako u poodmakloj trudnoći na’vatam još dvoje da mi pomognu (pojma nemam šta bih s ženom koja leži! Sačuvaj Bože da samo bile u nekoj Vukojebini, ne bi ta videla pomoći od mene!) Kad se probudila prvo je prepipala džepove, a onda zavapila za svojim novčanikom.Ispadoh ovca. Beeeee!
-  Blejala sam i kad sam u pošti propustila ženu i čoveka da podignu pare sa računa da kupe lekove detetu koje je sa njima. Srednjoškolac otprilike, sa visokom temperaturom. Čudno je da su svi ostali u redu okrenuli glavu, samo sam ja slegnula ramenima, propustila ih i zakasnila na posao. Posle 10-ak minuta videla sam ih kako ubogom detetu kupuju patike. (Napomena samoj sebi: Moram da probam da skidam temperaturu patikama! Ja sam izgleda ostala malo zatucana sa Brufenima,Paracetamolima i Febricetima! A mislila sam da su zatucane metode one obloge od sirćeta, projinog brašna i ptičjeg mleka.)

 Ne znam baš dal' ovce mogu da se izdresiraju. Znam da se uspešno kloniraju i šišaju, broje pred spavanje i to jer svo moje znaje o ovcama. Ipak, trudim se da ovu u meni izdresiram.

-  Tako sam jednom prošla pored kola parkiranih na autobuskoj stanici u kojima je sedeo čovek držeći se za glavu koju je spustio na volan. Nisam prišla da ne misli da sam prostituka.Ali nisam zaključila da je pijan.

-  Tako sam jednom stajala u redu iza čoveka koji ja zaboravio fasciklu na šalteru. Nisam ga opomenula!Beeee!

 Elem, ova kineska ovca ponegde se interpretira u tumačenjima i prevođenjima kao koza. Oni koji se horoskopom stručnije bave od mene ustanovili su, na neki njima znan način, da sam ja u horoskopima još i strelac i jarac,što znak što podznak.

Jarac i koza u meni odlično se slažu i savršen su par. I ja bih bila takva (savršena,dabome) al’ ne znam kud' ću s ovom ovcom!

ovca u horoskopu

4 коментара:

 1. Pa... imam karakteristika za koje tvrde da ih imaju sve škorpije, ali i nekih drugih.
  Nisam nikada posvećivao veću pažnju astrologiji. Što ne znači da nisam nekim drugim stvarima koje su možda nekome besmislene. Znam da sam, po kineskom kalendaru, rođen u godini zmaja što bi trebalo da nosi gomilu pozitivnih stvari ali ih baš nešto ne primećujem.
  A ovca je svako po malo.

  ОдговориИзбриши
 2. Ni ja nisam neki astrolog,ali u meni uvek proradi ta "ženska intuicija",pa ću za nekoga ko mnogo laže i lupeta odmah zaključiti da je Blizanac u horoskopu. Što ne znači da ću za svakog Blizanca zaključiti da je lažov. Prvo ću u njemu videti ono lepo, duhovitost recimo.Ako imam neki dokaz,prilepiću im i ovu drugu etiketu. Super lepkom! Jer kao što imam ove loše osobine,imam i one dobre koje mogu da povežem sa svakim znakom. Nego,ono dobro svi vidimo u sebi.
  Elem,ovaj post je nastao jer se nađoh u jednom od milion tekstova horoskopskog tipa u kojem piše da Strelac ne prašta sebi naivnost. A ja prilično često jesam naivna-do blejanja! Generalno ludim od takvih tekstova,nismo svi na isti kalup!

  ОдговориИзбриши
 3. Dakle, ne mogu da ti opišem koliko mi je prijao ovaj tekst! :)

  ОдговориИзбриши