Svake godine kad se održava Svetsko prvenstvo u fudbalu imam dojam da počinje i takmičenje u muškom šovinizmu, a posebno mogu da me izbace ...

KAKO PREŽIVETI MUNDIJAL BEZ ŠOPINGA?

14:46 Blaženka Vesić 8 Comments

Svake godine kad se održava Svetsko prvenstvo u fudbalu imam dojam da počinje i takmičenje u muškom šovinizmu, a posebno mogu da me izbace iz takta saveti ženama kako da se ponašaju za vreme Mundijala.
Razumem ja da je Mundijal važan za predstavnike muškog roda ali ne razumem zašto to zahteva uvođenje vanrednog stanja. Ženama se pored "duhovitih" saveta" kako da se ne ponašaju za vreme prvenstva,nude i saveti  kako da kvalitetno provedu svoje vreme. To vreme uglavnom podrazumeva savete o odlasku u šoping,druženje sa prijateljicama, posvećivanje vremena sebi....blablabla

via GIPHYKako preživeti Svetsko prvensto u fudbalu bez šopinga?


1.Živite kao i svaki drugi dan. Saveti o  kupovanju novih krpica su potpuno nerazumni,posebno kada živite u Srbiji. Ako imate u vidu da Svetsko prvenstvo u fudbalu traje minimum 15 dana- 30 dana, jasno vam je da vam je za ovakvu šoping avanturu potrebna prilična ušteđevina, sve i da planirate da kupujete kuhinjske krpe kod Kineza. Bolje da posle Mundijala odete na pristojno letovanje!


2.Nemojte da se viđate sa prijateljicama na trač partijama ni tada, ako to niste radile ni do sada. Tračarenje nije zdravo ako je negativno i ne treba vam vanredna doza negativizma.Naravno,ukoliko to i inače radite nastavite sa svojim životnim aktivnostima uobičajeno i uključite u njih što više smeha!


 3. Mundijal ne menja ništa i ne menjajte ništa zbog njega. Prosečan alfa mužjak ionako posle posla provodi vreme ispred televizora gledajući utakmice jer danas postoji ono što se zove kablovska televizija i milion sportskih kanala. Sasvim je svejedno da li je na njemu utakmica Svetkog prvenstva u kojoj igra Engleska protiv Italije, ili humanitarna utakmica Robija Vilijamsa u kojoj Engleska igra protiv Ostatka sveta. Muškarcima je to fudbal, a vama je i jedno i drugo svetsko prvenstvo!

4. Izbegavajte savete tipa posvetite se sebi. Totalno su debilni! Vremena za sebe treba da imate svaki dan. Sačuvaj Bože ako depilirate noge,čupate obrve i kupate se samo  kada je Svetsko prvenstvo u fudbalu.

  via GIPHY

5. Pročitajte neku knjigu. Naučno-fantastičnu! Čisto da razbijete one predrasude da žene gledaju samo njanjave televizijske serije.

6. Pišite blog. Ko zna zašto to može biti dobro!

7. Odredite i vi svoja pravila!

Ja  televizor inače ne gledam i  nemam nameru ni sad da tumaram okolo i da zapitkujem okolo šta je ofsajd ili out, kao što nemam nameru da bilo kome prinosim pivo i grickalice - ako ume bez mene da gleda i pritiska dugmiće na daljinskom, ume bez mene i da o'ladi pivo! A može fudbal i bez piva da se gleda. Mada, ako se ja pitam, pivo i kikiriki mogli bi da budu najbolji deo tog iskustva.

A pare, umesto na šoping sa prijateljicama,  podjednako dobro mogu da potrošim u kladionici kao i oni što su opsednuti fudbalom i eksperti za klađenje.

Evo tipujem da Srbija neće da pobedi!

A vi,  drage moje?

Kako tipujete, a kako se ponašate za vreme fudbalskog prvenstva? Menja li vam se život tih dana?

8 коментара:

 1. Хахаха..како си добро описала ово. И у праву си сто посто. Као да смо малоумне и не знамо шта и када треба да радимо...
  Испаде да ми за себе имамо времена само када је Светско првенство у фудбалу...и да, не гледам фудбал, појма немам шта се тамо догађа а искрено, немам ни намеру да учим...баш ме брига за фудбал...
  Своје време испуњавам како ја хоћу, било фудбала или не на ТВ-у...

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ma ispada ko da mi je moj muž jedina preokupacija u životu,pa kad on ima pametnija posla ja sam slobodna da se bavim sobom,poslom,decom...

   Избриши
 2. I treba da ti bude jedina prokupacija!
  Ko bi drugi mogao da ti bude prokupacija?!
  Eh... žene...

  ОдговориИзбриши
 3. Nemam muža... Šta ću ja, jadna?! :-)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Pravac kladionica! Parove sam ti dala. Tamo ti je rasadnik testosterona. Garant ćeš da nađeš nekog. A možda i dobiješ neku kintu. Na kladionici,razume se!

   Избриши
  2. Hhahahaha... Ulepša mi dan!! To još nisam probala, ali ću ozbiljno razmisliti!!

   Избриши
 4. Анониман5/15/2015

  Ne čitam i ne slušam te savete ženama. Uzela sam stvar u svoje ruke :)

  https://blagomogzivota.wordpress.com/2014/06/18/zasto-zene-ne-vole-fudbal/

  Mada, već duže vreme imam novu ljubav - vaterpolo! Goli, u gaćama i mokri! Gde ćeš bolji sportski program! <3

  ОдговориИзбриши