3 NAČINA DA PREŽIVITE VUČIĆEVU VLADU

09:20 Blaženka Vesić 30 Comments

Kad god sam u zadnje vreme okrenula neki TV kanal, mimo onih dečijih koje prate moji klinci (a i ja), tamo su se pominjali sledeći ključni pojmovi: Aleksandar Vučić,Vučićeva vlada i proces reformi . A na slici on i njegovi dramatični govori, njegovi ispadi strogosti i nekakvog autoriteta i stalno isti pojmovi (svi me napadaju, svi su protiv mene, Srbija napreduje).

preživljavanje u Srbiji


Donesu se tu i tamo  neki čudni izbori, a  sve je stvar toga ko će svoju guzicu smestiti u koju fotelju. Neki su i unapred poznati. Recimo, u Kragujevcu se unapred zna da će od septembra gradonačelnik biti sin Tomislava Nikolića, Radomir Nikolić. Ne zvuči baš pravedno, zar ne? Ne zato što je on sin našeg mutavog predsednika, već zato što se unapred zna rezultat nekih slobodnih izbora.

Ali evo 3 jednostavna načina da sačuvate razum i preživite Vučićevu vladu, uprkos suludom vremenu u kojem živimo.

Radite na crno 


Zakon o radu predviđen je za one koji rade u javnom sektoru i na belo. A najviše na ove prve. Oni znaju šta je to plaćeni prekovremeni rad, noćna smena, regres za godišnji...

Kada radite na crno nemate ništa od ovoga, srećni ste ako dobijete slobodan dan i platu koja je vrlo često ispod 115 dinara po satu. Nema "privilegija" i nema brige da će one nestati primenom nekog novog zakona o radu. Vas zakon i ne vidi!

Nije rad ne belo uvek bajan! Evo, juče sam se u taksiju vozila sa ženom koji radi za 8000 dinara mesečno. Poslali su je iz Nacionalne službe za zapošljavanje sa sve  ucenom - ako ne odeš,brišu te sa evidencije. U principu, obrišu te i ovako, samo je za džabe bolje sedeti kod kuće. Zato i ne treba iću u Nacionalnu službu za zapošljavanje.

Penzija je premija - zato igrajte LOTO


 Proverite prvo svoje šanse ako mi ne verujete. Vrlo su realne. Svaka vlada koja se formira prvi se u'vati za Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju i pomeri starosnu granicu za odlazak u penziju makar za 2 godine. Ako imamo u vidu da se sastav vlade menja najmanje na 4 godine (kod nas to ide na mnogo manje),prerečunajte koliko će se još vlada promeniti dok ne omatorite. Sva je prilika da će se u penziju ići sa 90 godina. Pa ko doživi neka priča!

 Invalidska penzija je tek priča za sebe. Moja pokojna svekrva operisla je 3 tumora, kičmu i imala ozbiljnih srčanih problema. Nikakve šanse za invalidsku penziju nije imala. U obrazloženju na 3 strane joj je  stavljeno do znanja da može da radi na nekom radnom mestu koje ne zahteva fizički napor. To što nije kvalifikovana da sedi u kancelariji, njen problem. Mogla je da ide da se šlihta u neku stranku. A da ne pričamo da bi jedva mogla da ode do radnog mesta. Što valjda podrazumeva da treba da radi od kuće. Kao freelancer!

Pošto tako stoje stvari, idealan način da se obezbedite za stare dane jeste LOTO. Kažu da su veće šanse da vas pogodi grom nego da dobijete premiju na LOTO-u. Sudeći po tome kakvo je ovo leto, koliko grmi i koliko je kiše palo i uzimajući u obzir i onaj HAARP - šanse vam uopšte nisu loše! Štaviše, veće nego sa penzijom!Mada i Loto se u Srbiji namešta.igra na srećuBretarijanizam 


Ovo je način ishrane idelan za život u Srbiji, posebno ako ste penzioner. Penzije u Srbiji ionako nisu neke i teško ih je doživeti. Sada će ih smanjiti za 15%, a za toliko će da poskupi i struja. Kad poskupi struja, poskupeće i sve ostalo, počevši od hleba pa dalje.Ali hej, bar su redovne!

Što sam se uhvatila za tu penziju? Pa radeći u trgovini, što za druge što pokušavajući da budem preduzetnik, uvidela sam veoma bitan trend - promet raste kada legnu penzije. To znači da se mnogi oslanjaju na njih!

 Bretarijanizam vas može spasiti muka. Naime, tada se hranite samo sunčevom svetlošću.  Svu energiju koja vam treba dobijate od Sunca. Hranu i vodu opšte ne unosite.

Sunčeva dijeta je svakako bolja od one Mesečeve, mada je meni bilo nepojmivo da neko može ceo dan da pije samo vodu. Ja padam u nesvest ako do podneva ne pojedem neki zalogaj!

Kada ne jedete ništa, ostaje vam da plaćate samo račune i  neke komunalije. No razmislite - ako možete bez hrane sigurno možete bez telefona, televizora i računara. Još jedan način da stisnete!

Poznati monstrum od žene Valerija Lukijanova, devojka u tripu da izgleda kao živa Barbika, izjavila je da je ona bretarijanac iliti autotrof (što mu dođe jedno te isto). Ne jede, ne pije i živi od vazduha. Dakle,ako ste se pitali kako izgleda telo koje ne jede, pa evo ovako: dve sise i creva koja se švalerišu sa kičmom.
A očigledno ima i problema sa mozgom. Što  je zapravo jedina i ključna stvar koja vam treba da bi preživeli Vučićevu vladu i njegov proces reformi.


30 коментара:

 1. Анониман8/03/2014

  Tužno je to što ovakvi tekstovi, ne kruže netom, da što više ljudi probudi i pokrene na akciju. Još tužnije, što niko ne ostavi svoje mišljenje, pa najkraće tipa lopovi!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Jes! Da kruže,Vučić bi mi ukinuo blog!

   Избриши
  2. Анониман8/03/2014

   xe ;-) Kad bi se zalio Google to bi bilo ovako:
   Dragi Blogerru ja sam Vučić, funkcioner baš mi fun. i nije poznata, ustvari ja sam nešto. Mene ogovaraju na sve strane i ja mogu samo da se sakrijem u mišiju rupu. Blog taj i taj me skrnavi do kraja i to na šaljiv način ali vrlo uticajan. Odgovor Blogerra: Sajsi Kuđo, Mi smo master Gugleto i boli nas za tebe, jer sve zajedno možemo da vas kupimo i ogradimo zid da ne prljate ostatak zemlje..

   Избриши
  3. Ali on je superheroj! On uzima stvari u svoje ruke. Ne žali se. Garant bi ga lično hakovao!

   Избриши
  4. Анониман8/04/2014

   Xaxax, da. Ej kad se setim koju su euforiju napravili kad je narod trebao da ih bira, njega i Tomislava. Pa od koga su dobili pare, za emisije i novine itd. Sad taj, koji im je to obezbedio, ubira pare od njih, tj. to su naše pare. Iz naših dzepova otimaju. Nikolić se ne čuje živ - NIGDE. Koja je to prevara. I narod sve ok.... Treba na ulice izaći, Ali nije vreme, treba da pomru poslednji titovi vojnici, da bi to uspelo. Znači za jedno 20 godina. A dotle cuclu u usta.. Mada i za tih 20 godina stvoriće se novi vojnici od Vučića, koji će biti isti ovi. I šta? Ništa, glupo je uopšte i razmišljati o tome.

   Избриши
  5. Lepo ja kažem da je onima koji imaju problem sa mozgom najbolje. Ne znam. Al' blogove ne prati. Rek'o juče. Tako da ja mogu da mlatim do mile volje,makar da se ispraznim.

   Избриши
  6. Анониман4/26/2016

   da, to i ja radim "da se ispraznim". Sad sam prešao na: 'više me nezanimaju'. Niti oni mogu meni nešto, niti ja njima. Crta je jasna!
   Svima nam ne mogu ništa. Ali uvek ima upecanih na njihove laži i nerealne strahove.

   Избриши
 2. Ja još uvek imam viška kilograma!? Znači da izdržavam sve... :-)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Draga Snežana,pod hotno da počneš da živiš od Sunca i vazduha. Dok su još besplatni ;)

   Избриши
  2. Htedoh reči "hitno". Vidiš,već utiče na pamet!

   Избриши
 3. Blago duhom siromašnima, ili kako već glasi ta izreka u originalu, a u prevodu, bar kako sam je ja razumela znači, blago onima bez mozga, jer oni zaista i mogu da izdrže sva dešavanja oko sebe. Saveti su dobri, a tekst je surova metafora, ali sjajna.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala Olja. Žao mi je što imam još istomišljenika. Bolje bi bilo da sam usamljeni pojedinac u ovom slučaju...

   Избриши
 4. Bojim se da nam je tako upisano u horoskopu pravljenom za kuglu zemaljsku i da, na žalost, mi tu ne možemo ništa da uradimo.
  Ali treba se oganizovati i opet na ulicu... rušiti sve i opet iz početka.
  I tako stalno. Od ćutanja nema vajde. Ako budemo ćutali podaviće nas kao piliće.
  Ili... put pod noge pa negde gde je život iole normalan.
  Ili bar daje privid da je normalan.
  Pa i to je bolje od ove kaljuge.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Анониман8/03/2014

   DA

   Избриши
  2. Nije horoskop. Više je Feng shui. Tako ga ja bar shvatam. ONo,postaviš pravu stvar na pravo mesto,blokiraš negativne pravce...Kod nas u državi ništa nije na mestu. A ovaj se jadan bori sa vetrenjačama. Ili bar nama igra tu Don Kihot predstavu. Problem je sad,kad si godinama živeo u apsurdnim uslovima,uklopiti se među normalne.

   Избриши
 5. Sjajan tekst.
  što reče Trla Baba Lan " pišem jer ne umem da napravim atomsku"...pa tako i mi...
  Znam da nema koristi od pisanja, al mi lakše kad napišem ono što me muči

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ja ne umem da organizujem ni svoj svakodnevni život ni popodnevni ručak, ali mi je posle jučerašnjeg izbora gradonačelnika u Kragujevcu došlo da organizujem revoluciju. Ja se sećam da sam jednom, kada sam još išla na izbore, valjda neke lokalne, glasala za gradonačelnika. Ovaj se maltene proglasio sam. I to se znalo unapred. Nisam nikad čula za njegova dela i zasluge pa ne mislim da je podržan (i unapred) zbog toga. A mom mozgu to melo previše...

   Избриши
 6. Анониман10/29/2014

  jeste vala (svi komentari gore) i to nam je to, naše blogiće čitamo mi, pratimo jedni druge i to je to, ako se desi da neko slučajno naleti - naleteo je na blog i opet, to je to..

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Pa bar mogu da se nalupetam do mile volje. Mada stvarno ne znam što moj blog nije ultra popularan i naširoko čitan. Ovo su, recimo, potpuno korisni saveti koji su danas potrebni svakom jadnom čoveku koji živi u SRbiji. ;). A još sam i vodovita.

   Избриши
  2. Pardon, vidovita sam. Pomalo i nepismena.

   Избриши
 7. Анониман10/29/2014

  xe :-) znaš šta evo ti i moj blog (ustvari samo upiši u google kutak ljubavi i naćiš ga prvi je ili drugi u pretrazi, a adresa je kutakljubavi . blogspot . com).
  Razlog tome su ljudi: jer većina je ono što mi nismo i to što mi pišemo oni nikad neće znati, niti to imaju u vidu, to se zove ciljna grupa! Plus oni beze od istine, ne žele da im bude teško i njima se lako manipuliše, te se lepe za grand, fensi skupe stvari, a Srbi nemaju račune da plate, i teško žive u dugovima, te je totalna glupost to što oni žele jer to ne postoji za 80% gradjana itd itd... duga je to priča sad!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Znam ja Vladane koji je tvoj blog ;)
   Meni je blog poslužio u neke druge svrhe... A da bi bio čitan to mora biti posao , a ne hobi. A ja imam i druga posla. A majke mi, volela bih da mogu da isključim mozak, bežim od istine. Ponekad i uspevam. Samo to sa Grandom mi nikako ne ide...

   Избриши
  2. Анониман10/29/2014

   xaxa, a moraš i grand da šlušaš to je obavezno, onda nećeš biti ta xaxa ;-)

   Избриши
 8. Slažem se sa tobom.Reženje je Feng shui! Ali gde pronaći pravog stručnjaka za Feng shui i kako?Referendum i izbori ne dolaze u obzir iz poznatih razloga.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Pojma nemam. Očekujem da će neko pametniji da nam kaže.Do tada, preživljavanje na gore pomenute načine.

   Избриши
 9. Одговори
  1. Očigledno nam tako i treba... Jaki smo na jeziku, slabi na delima.

   Избриши
  2. Анониман4/26/2016

   "Jaki smo na jeziku, slabi na delima." Tako Vam i treba. Pocrkaćete od bede i gladi. Svi mi! Lepo jedan čovek kaže? Još nije toliko širomaštvo i glad da bi se digla kuka i motika. Tačno.

   Избриши