Ja sam Blaženka i autor sam ovog bloga. Obična sam žena, realna, razumna i uglavnom sa dve noge na zemlji i glavom u internet oblacima. M...

KO SAM JA I ZAŠTO TREBA DA SARAĐUJEMO

16:34 Blaženka Vesić 4 Comments

Ja sam Blaženka i autor sam ovog bloga. Obična sam žena, realna, razumna i uglavnom sa dve noge na zemlji i glavom u internet oblacima.

Mogu za sebe da kažem da sam poluzavisnik od interneta, ali imam dobar, realan i razuman izgovor za to - bavim se pisanjem na internetu, odnosno kreiranjem internet sadržaja.

"Skitarnik" je blog odsanjanog naziva kojem je početna svrha bila da bude moj izduvni ventil. Na njemu delim svoja razmišljanja, savete o savladavanju nekih svakodnevnih, malih ili velikih prepreka. Pišem o zdravlju, roditeljstvu, preživljavanju i pomalo o zaradi na internetu. Ne ulepšavam stvarnost i opisujem stvari onakvim kakve jesu (ili kakvim ih ja smatram). U više navrata, blog je poslužio i kao više od izduvnog ventila - kao portfolio i dokaz da sam (i kakav sam) kreator internet sadržaja.TREBA VAM PISAC ZA SAJT ILI BLOG? ZAINTERESOVANI STE ZA SARADNJU? Na pravom ste mestu!Kontaktirajte me na blazenkavesic@gmail.com i iznesite svoju ideju i potrebu, a ja ću vam  u najkraćem roku odgovoriti. (imajući u vidu da sam internet zavisnik, to znači garantovano u roku od 24 sata). 

O čemu mogu i umem da pišem?

O raznim temama - od zdravlja, dijeta, roditeljstva, politike, recepata do internet marketinga.

Bolje da vam kažem o čemu ne mogu. Provereno ne mogu da pišem - o automobilima, mašinama, računarima, telefonima... njihovim karakteristikama i načinu njihovog funkcionisanja.MOJE ISKUSTVOSva svoja znanja u kreiranju internet sadržaja stekla sam kroz rad. Prvo sam se bez ikakvog pojma o pisanju za internet zaletela na "Upwork" i našla prve klijente koje sam ubedila da sam baš ja prava osoba za njih.  Nisam ih razočarala, pa je to bio znak da sam krenula dobrim putem. A zatim sam učila iz ostalih projekata - od toga kako da napravim sadržaj koji drži pažnju prosečnog, površnog internet čitaoca do SEO optimizacije teksta. 

Na srpskom jeziku (pored tekstova na ovom blogu) dokaz da umem da napišem ozbiljan tekst možete pronaći na sajtu www.minutzamene.com gde sam jedan od autora. 

A evo i par primera mojih tekstova na engleskom ( samo mali deo onih koji su potpisani mojim imenom) TREBA VAM SAVET KAKO DA OTPOČNETE SA PISANJEM NA INTERNETU? 


Upornost i glavom kroz zid često su dobra opcija. Ali ako sam ja lupala, vi ne morate.Voljna sam da pomognem (besplatnim) savetima. Ne ustručavajte se da me kontaktirate na istu email adresu.
4 коментара:

 1. Анониман11/22/2017

  Zdravo Blaženka!
  Pošto želiš da izađeš u susret sa savetima, imala bih par pitanja (a kasnije možda još :) ).
  Kada pronađem posao na Upwork (Data Entry- Excel), kako da znam kolikog je obima taj posao, pogotovo ako je Fixed Budget u pitanju?
  Da li je moguće i saznati šta se tačno zahteva, kako to izgleda što se od mene traži ili je to jedino moguće tek kad se dobije posao, pa šta bude - biće?
  Kada bih uspešno završila posao unosa, kakav ja dokaz dobijam za uspešan posao (osim ocene), da bih to mogla da priložim za posao?
  S poštovanjem

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Pre nego što prihvatiš posao, komuniciraš sa klijentom preko poruka. Na taj način možeš da zatražiš sve informacije o projektu koji treba da radiš. Ne dobiješ ništa osim ocene, ne možeš koristiti taj fajl kao dokaz da to umeš da radiš. Za više informacija, ako ti budu potrebne, bolje je da mi pošalješ mail.

   Избриши
 2. Анониман11/23/2017

  Izuzetno mi se dopada Vaš blog i način kako pišete, pa ste me isprovocirali na akciju. Hvala Vam za savete i želju da pomognete, pa ću Vam se obratiti putem mejla, kako ste sugerisali.
  Zahvaljujem.

  ОдговориИзбриши